VACATURES ROUTE SITEMAP
Home Over H&R Projecten Nieuws Contact
Nieuws


Nieuws 2015

Nieuwsarchief 2014
Nieuwsarchief 2013
Nieuwsarchief 2012
Nieuwsarchief 2011
Nieuwsarchief 2010
Nieuwsarchief 2009

Hillen & Roosen winnaar van de Zuiderkerkprijs 2009


11-12-2009

Op 10 december 2009 is voor de 12e keer de Zuiderkerkprijs uitgereikt aan de architect en opdrachtgever van het beste woningbouwproject in Amsterdam.

Dit jaar heeft het door Hillen & Roosen ontwikkelde en gebouwde project in Bos & Lommer "Collage" deze prijs gewonnen. Voor de architectuur tekende Architectenbureau Geurst & Schulze uit Den Haag.

De jury over Collage: "Het complex is een passtuk dat bemiddelt tussen de postmoderne traditie van Berlage, de Amsterdamse School en het moderne Bos & Lommer. De kracht van "Collage" is dat een genereuze woonomgeving weet te bieden aan de bewoners van het gebouw. De architectuur verraadt bovendien een groot vakmanschap, of het nu gaat om de woningplattegronden of om de detaillering van het metselwerk.
De jury heeft de bespreking van "Collage" tot het einde van het juryrapport bewaard, want de rijkdom en de robuustheid, de genuanceerdheid en de eigenzinnigheid die de jury in dit project meent te zien, wil zij graag bekronen met de Zuiderkerkprijs 2009!

Voor Hillen & Roosen is de toekenning van de Zuiderkerkprijs een opsteker van formaat. Als Amsterdams bedrijf rekenen wij het tot onze core-business om op positieve wijze bij te dragen aan de hoofdstedelijke leefomgeving. Dat dit project nu door een vakjury is gekozen tot mooiste woongebouw van Amsterdam is voor H&R een stimulans om op de ingeslagen weg voort te gaan.

Foto: Stefan Müller

Ontwerp en realisatie ratiodesign.nl