VACATURES ROUTE SITEMAP
Home Over H&R Projecten Nieuws Contact
Nieuws


Nieuws 2015

Nieuwsarchief 2014
Nieuwsarchief 2013
Nieuwsarchief 2012
Nieuwsarchief 2011
Nieuwsarchief 2010
Nieuwsarchief 2009

DeLaMar Theater opgeleverd!


30-11-2010

Koningin Beatrix heeft zondag 28 november jl. in het bijzijn van 1500 genodigden en de familie Van den Ende het DeLaMar Theater aan de Amsterdamse Marnixstraat officieel geopend.

Hillen & Roosen heeft 22 maanden hard gewerkt om tijdig een prachtig eindresultaat te behalen, en het is gelukt! Het theater is onder een enorme tijdsdruk tot stand gekomen en is een knap staaltje van binnenstedelijk bouwen.

Het gebouw omvat twee theaterzalen met bijbehorende ruimten zoals kleedkamers, foyers, toneeltechniek en kantoorruimtes. De Wim Zonneveld zaal biedt ruimte aan circa 900 bezoekers en de Mary Dresselhuys zaal aan circa 600 bezoekers.
Tijdens een rondleiding door Joop en Janine van den Ende, die acht jaar geleden het initiatief namen om het DeLaMar te herbouwen, onthulde de koningin beelden van Wim Sonneveld en Mary Dresselhuys bij de twee theaterzalen die hun naam dragen. Na de rondleiding woonde de koningin de première bij van de musical La Cage aux Folles. Amsterdam is zeker weer een bijzonder cultuurgebouw rijker.

Dit fantastische project is een mooie aanvulling op de referentielijst van Hillen & Roosen naast onder andere het Koninklijk Theater Carré, de Beurs van Berlage en Theater Tuschinski.

Het theater is ontworpen door de architecten Jo Coenen en Arno Meijs.
 

Ontwerp en realisatie ratiodesign.nl