VACATURES ROUTE SITEMAP
Home Over H&R Projecten Nieuws Contact
Nieuws


Nieuws 2015

Nieuwsarchief 2014
Nieuwsarchief 2013
Nieuwsarchief 2012
Nieuwsarchief 2011
Nieuwsarchief 2010
Nieuwsarchief 2009

PPS Hoge Raad der Nederlanden


23-11-2012

Eigenwijs consortium PPS Hoge Raad der Nederlanden

Hillen & Roosen heeft in februari 2011 samen met Brink Groep en Wiel Arets Architects het consortium ‘Hageraad’ gevormd dat heeft meegedaan aan de PPS aanbesteding ‘Nieuwbouw Hoge Raad der Nederlanden’. In de voorbije 21 maanden is op basis van gelijkwaardigheid intensief en bevlogen samengewerkt aan deze opgave. Na in de competitie op eigen kracht te zijn doorgedrongen tot de laatste drie aanbieders hebben wij, om een concurrerende financiering te krijgen, het consortium op projectbasis versterkt met DIF en Strukton Assets. Voor de fysieke uitvoering van de DBMO-activiteiten is Hillen & Roosen een collegiale samenwerking aangegaan met Strukton Worksphere.

Hillen & Roosen heeft in dit traject een schat aan ervaring en kennis opgedaan en modellen en samenwerkingsvormen ontwikkeld om toekomstige PPS’en of andersoortige DB(F)MO-contractvormen écht integraal aan te pakken. Omdat ook wij de verwachting hebben dat deze contractvorm toekomst heeft staan wij te popelen om échte samenwerking met publieke (en waarom ook niet met private?) partijen aan te gaan.

Helaas had consortium ‘Hageraad’ niet het winnende plan. Het project heeft ons echter zeker geïnspireerd op de ingeslagen weg door te gaan. Wij zullen deze ervaring in de toekomst dan ook inzetten om een bijdrage te blijven leveren aan de verdere professionalisering van ons vakgebied.
Bent u benieuwd of DBFMO ook een oplossing biedt voor uw (her)huisvestingsvraagstuk?
Pieter Wassenaar zoekt het graag (en daar begint het al:) SAMEN met u uit! Hij is bereikbaar via telefoon: 020-5419541, twitter: @PieterWassenaar of mail: p.m.wassenaar@hillen-roosen.nl
 

Ontwerp en realisatie ratiodesign.nl